stainless steel
ورق استیل محصولی از جنس فولاد ضدزنگ است که به صورت رول و شیت عرضه میشود. ورقهای استیل بطور معمول از ترکیب حداقل 10.5% کروم و 0.02 تا 2% کربن به زمینه آهنی آلیاژ ساخته شده است. آلیاژهای فولاد ضد زنگ یا همان استنلس استیل به دلیل دوام و مقاومت به خوردگی کاربردهای متنوعی در صنایع مختلف دارند. از سوی دیگر استنلس استیل به دلیل تنوع در رنگ و سطوح (مات، براق، خشدار)، متریالی پر کاربرد در نمای داخلی و خارجی ساختمان ها محسوب میشود.
ورق استیل را اکثراً نقرهای رنگ میبینید؛ اما جالب است بدانید پیشرفت تکنولوژی امکان ساخت استیل در رنگهای مختلف از جمله طلایی، رُزگلد، نوک مدادی، آبی، قرمز، مشکی و برنز را ایجاد کرده است.
کروم بخاطر ایجاد یک لایه اکسید غیر فعال بصورت محافظی بر سطوح آلیاژ، موجب مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی میشود.
تنوع آلیاژ در استیل موجب کاربردهای های فراوان آن می شود. پرکاربرد ترین آلیاژ استنلس استیل، ورق استیل 304 یا همان ورق نگیر است. این محصول که خاصیت مغناطیسی ندارد، دارای کاربرد صنعتی و دکوراتیو می باشد.
مقاومت ورق استیل 316 در برابر اسید نیتریک و اسید استیک سبب شده است در مواردی که بدلیل وجود محیطهای اسیدی نظیر اسید سیتریک، نیاز به مقاومت بالاتری در برابر خورندگی باشد از آلیاژ 316 استفاده شود.
ورق 430 بدلیل مقاومت مناسب نسبت به خوردگی و همچنین مقاومت نسبت به بعضی از اسیدها همچون اسید نیتریک به ورق بگیر معروف است و خاصیت مغناطیسی دارد.
آلیاژهای 309، 310 یا 314 به ورقهای نسوز معروف هستند و در صنعتی که نیاز مقاومت بالا به حرارت باشد استفاده می شوند .
ورق 321 با مقاومت مناسب به حرارت و ساییدگی دارد و در بازار به ورق ضد سایش معروف می باشد.
در مجموع می توان گفت صنایع ساخت مخازن، تهویه و تأسیسات، ، آشپزخانه های صنعتی و تجهیزات پزشکی از موارد کاربرد ورق استیل می باشند. ورق استیل در معماری، نمای بیرونی و داخلی ساختمان، درب ها و آسانسورها نیز کاربرد دارد. خاصیتهای دوام و مقاوم بودن نسبت به خوردگی و زیبایی ظاهری سبب کاربرد ورق استیل در صنعت و دکوراتیو شده است. همچنین در محیطهای اسیدی همچون صنایع غذایی و دارویی، شیمیایی و پتروشیمی، آلیاژهای 304 و 316 پرکاربرد هستند.